top of page

The Whitestar Signature - безпека, ефективність та кастомізація

The Whitestar Signature

Суміт Гарг, МD

Останні шість років я використовую систему WhiteStar Signature (Abbott Medical Optics Inc.). Я високо ціную її гнучкість, яка дозволяє максимізувати ефективність і зберегти безпеку для пацієнтів.

Технологія подвійного насоса (Dual-Pump)



Це єдина система в США, яка поєднує еліптичний (НЕ поздовжній) рух фако-наконечника з можливістю подвійного насоса, і я регулярно використовую як перистальтичний насос, так і насос Вентурі, під час кожної операції.

Перистальтичні фако-насоси є найбільш поширеними на сьогоднішній день, тому що більшість хірургів навчаються працювати саме з ними. В основі перистальтичної помпи лежить потік, який контролюється збільшенням часу. Вакуум створюється при оклюзії, забезпечуючи відмінне утримання ядра. Я зазвичай починаю факоемульсифікацію в цьому режимі, пронизуючи ядро, а потім утримую його на місці за допомогою наконечника, в той час маневруючи чоппером збоку в горизонтальній техніці.

Помпа Вентурі заснована на вакуумі і більш динамічна. Постійний рух швидко притягує ядерні сегменти до наконечника, підвищуючи тим самим контрольованість і ефективність видалення ядерних фрагментів, кортекса та віскоеластика. На мою думку, насос Вентурі підвищує безпеку видалення фрагментів, так як дозволяє мені тримати наконечник близько середини ока при наближенні ядерних сегментів, тому мені не потрібно "рибалити" навколо фрагментів, що знаходяться поблизу капсули. Я виявив, що, завдяки еліптичному руху, фако-наконечник Ellips FX (Abbott Medical Optics Inc.) дозволяє мені ефективніше видаляти фрагменти, тим самим зменшуючи потребу в фако-енергії. Використання лінійного педального управління вакуумом в режимі Вентурі дозволяє відполірувати капсулу без використання окремого налаштування. Насос Вентурі також ідеально підходить для хірургів, що виконують лазерну операцію з видалення катаракти. Ядерні квадранти, створені лазером, легко переміщаються до фако-наконечника, що значно прискорює видалення квадранта.

Однак, відсутність оклюзії передбачає дуже високу швидкість аспірації, тому деякі об'єкти можуть бути ненавмисно швидко підведені до наконечника, що вимагає обережності. Тому використання перистальтичного режиму на очах пацієнтів зі слабкими циліарними зв'язками або для останнього ядерного фрагменту було б більш безпечним. Наявність двох насосних режимів в одному апараті дозволило мені знайти баланс між високою безпекою для пацієнтів і ефективністю хірургічного втручання.

Signature Whitestar дозволяє хірургам, які мають більший досвід роботи з перистальтичними системами, легко експериментувати з вакуумом Вентурі, так як обидва насоса доступні з одного картриджа. В даному випадку хірурги можуть плавно переключатися з одного режиму вакууму в інший.

Контроль рідини



Під час операції з видалення катаракти необхідна підтримка стабільності камери, а приплив рідини повинен врівноважувати очікуваний відтік, викликаний витоком і швидкістю аспірації. Я вважаю, що технологія Fusion Fluidics цієї фако-платформи допомагає підтримувати ВГД, передбачаючи оклюзію і регулюючи вакуум до того, як оклюзія перерветься. Захист від перенапруги забезпечує високий вакуум і швидкість потоку, зменшуючи загальний час фако. Крім того, чутливе рідинне середовище допомагає притягувати матеріал кортекса до наконечника, зберігаючи при цьому глибину і стабільність камери.

Комп'ютер автоматично встановлює режим рідини, але хірург має можливість його персоналізації. У міру того, як користувач набирається досвіду роботи з системою, він може коригувати налаштування для досягнення максимальної ефективності. Нещодавно я переключився з постійного налаштування потужності в Вентурі на імпульсний режим. Перемикання робочого циклу скоротило споживання фако-енергії, не знижуючи при цьому свою ефективність. Я сподіваюся, що більш низьке загальне споживання енергії призведе до меншої кількості ендотеліальних травм і розривів, що прискорить одужання пацієнта і зменшить ризик розвитку ускладнень.


Кастомізація

Система WhiteStar Signature надає хірургам неймовірну гнучкість. Еліптичний рух дозволяє їм використовувати бажану конфігурацію наконечника - прямий або вигнутий. Крім того, можливість перемикання між режимами насоса дозволяє хірургам скористатися перевагами обох режимів без необхідності вибирати один з них. Я вважаю ці атрибути важливими при вивченні хірургії катаракти. На початку навчального року мої ординатори завжди використовують перистальтичний режим. Після отримання достатнього досвіду вони переходять на роботу з насосом Вентурі.

Хірурги можуть відчувати себе цілком упевнено, використовуючи автоматичні налаштування рідини, або налаштовувати їх під свою індивідуальну техніку. Переваги цього апарату дозволили мені поліпшити клінічні результати. З тих пір, як я перейшов від перистальтики до "об'єднаної" факоемульсифікації (комбінація перистальтики і Вентурі), я відчуваю, що досяг більшої безпеки і кращої ефективності при всіх катарактальних операціях, як рутинних, так і складних.

Суміт «Сем» Гарг, доктор медичних наук, медичний директор, заступник голови клінічної офтальмології та доцент офтальмології в Інституті ока ім. Гевіна Герберта при медичній школі Каліфорнійського університету в Ірвіні, член Клінічного комітету молодих лікарів і резидентів ASCRS, навчає резидентів і стипендіатів, консультант Abbott Medical Optics Inc.

Джерело

37 views0 comments
bottom of page