top of page

1stQ AddOn®: нова модель застосування добре відомої ІОЛ.

Updated: Jul 28, 2020

Минулого року, багато хірургів почали застосовувати вже добре відому ІОЛ 1stQ AddOn не як раніше, вже маючи проблемного пацієнта з рефракційною помилкою, а вже на етапі планування первинної катарактальної процедури або рефракційної заміни кришталика.


Додаткова гарантія для пацієнтів після LASIK


Міліони людей по всьому світу на сьогодні пройшли лазерну корекцію зору, яка стала відносно масовою процедурою з 1990 років, та сьогодні багато цих пацієнтів досягли віку, коли у них розвивається катаракта. Незважаючи на покращені технології біометрії та більш глибокі вимірювання задньої поверхні рогівки, розрахунок оптичної сили ІОЛ для такий очей залишається складною задачою: це скоріше певні очікування ніж точний розрахунок. Тому, багато хірургів шукають додаткові гарантії якісного результату для такий випадків, особливо коли мова іде про преміальні лінзи.


В той час, коли зростаюча кілкість технологій сьогодні доступна для допомоги вирішення цієї проблеми, використання 1stQ AddOn® як корегуючої останні рефракційні похибки, або як мультифокальна опція, яку можна у разі проблем легко видалити вже тривалий час доказала себе як безпечне та ефективне рішення на яке можуть розраховувати хірурги.

"Я відчуваю себе дуже комфортно з запланованою 2-етапною процедурою імплантації трифокальної ІОЛ: спочатку я ісплантую стандартну монофокальну ІОЛ 1stQ Basis в капсулярний мішок, а потім додатково трифокальну ІОЛ 1stQ AddOn в сулькус. Суперпоказання для такої техніки це РЗХ або сктарактальна хірургія після ЛАСІК.

Це дозволяє повністю виключити рефракційні сюрпризи"

Kjell Gunnar Gunderson, MD, IFOCUS Eyeclinic Haugesund/Norway


Доктор Гуннар, після імплантації базової монофокальної ІОЛ може перевірити отриману рефракцію, та у разі еметропії просто імплантувати трифокальну оптику AddOn з нульовою сферою, але якщо пацієнт отримав рефракційну помилку, то імплантується трифокальна AddOn із сферичною та/або циліндричною корекцією, для отримання ідеальної еметропії.


ІОЛ Liberty2


Все більше і більше стандартом роботи з пресбіопічними пацієнтами є потреба пошуку індивідуального рішення найкращої пресбіопічної ІОЛ для кожного пацієнта.

І сьогодні, на рідному для 1stQ ринку Німеччини багато хірургів обрали для переліку своїх пропозий пацієнтам трифокальні ІОЛ 1stQ AddIOn Liberty2, які вони пропонують на початку розмови з пацієнтом, поряд з іншими традиційними варіантами, для тих катарактальних або РЗХ пацієнтів, які хочуть отримати більшу незалежність від окулярів, але відчувають занепокоєння з приводу можливої непереносимості мультифокальної лінзи. У випадку корекції пресбіопії за допомогою копбінації "стандартна монофокальна ІОЛ + ІОЛ 1stQ AddOn", мультифокальність може бути легко повернута до звичайного стану монофокальності, через дуже легку процедуру видалення AddOn, у разі потреби та скарг пацієнта.

Такий підхід значно розширює перелік пацієнтів, якім може бути запропоновано та застосовано преміальне ІОЛ рішення для корекції пресбіопії.

Це означає нове мислення у категоріях концепції "Dual-Lens System" з самого початку роботи з пацієнтом, коли хірург може оптимізувати зір пацієнта відповідно до його індивідуальних потреб.


Додатково ознайомитись з концепцією трифокальної системи AddOn можна за посиланням або задайте питання експерту.

170 views0 comments
bottom of page