top of page

SLT затверджено як NICE guidelines.

Updated: Jul 28, 2020

Після нещодавно опублікованого дослідження LiGHT, Gazzard G. та інші, в якому оцінювалася ефективність СЛТ з клінічної та економічної точки зору в порівнянні з краплями від глаукоми в лікуванні наївних пацієнтів з відкритокутовою глаукомою (ВКГ) або очною гіпертензією (ОГТ) протягом трьох років, винятковим оглядом рекомендацій NICE (Національний інститут здоров'я і якості медичної допомоги Великої Британії) був проведений аналіз ролі СЛТ в парадигмі лікування глаукоми.


Даний огляд заснований на отриманих нових вагомих доказах, які можуть слугувати в якості окремого доказу, декількох доказів або призвести до публікації нових рекомендацій NICE, що відбудеться поза рамками запланованих оглядів і перевірок клінічних настанов NICE.

Дослідження LiGHT було єдиним доказом, розглянутим у цьому нещодавньому винятковому огляді.

Винятковий огляд NICE, авторами якого стали члени експертної консультативної комісії Центру рекомендацій NICE, на основі отриманих результатів економічної та клінічної ефективності у випробуванні LiGHT, радить пропонувати пацієнтам із щойно діагностованими ОГТ або ВКГ СЛТ як терапію першої лінії.

Раніше в Рекомендаціях NICE 2009 вказувалося, що клінічна і економічна ефективність СЛТ в порівнянні з аналогами простагландину була невідома через відсутність доказів.


Недавній винятковий огляд NICE виявив схожість у витратах між СЛТ і краплями і показав, що в якості лікування першої лінії СЛТ, ймовірно, буде більш ефективним з точки зору витрат, ніж очні краплі, якщо включити тільки офтальмологічні витрати, або якщо також включити і решту витрат.

Що ще важливіше, винятковий огляд NICE показав, що СЛТ, в якості терапії першої лінії, може виявитись менш затратною і у більшій мірі покращити якість життя пацієнта, ніж краплі від глаукоми.

Керівництво NICE надає науково обґрунтовані рекомендації для охорони здоров'я в Англії і вважається зразком передової практики охорони здоров'я в усьому світі.

Очікується, що нещодавні рекомендації NICE по СЛТ в якості терапії першого ряду будуть повторюватися і в багатьох інших настановах.


Найближчим часом будуть опубліковані оновлені Рекомендації NICE.


488 views0 comments
bottom of page