top of page

Мета-аналіз застосування дихоптичної терапії: результати та висновки.

Updated: Jul 28, 2020

Нещодавно ААО опублікувала нове важливе дослідження (за посиланням), посилання на документ нижче.


Це мета-аналіз застосування дихоптичної терапії, яка стає все більш популярною і використовується зростаючою кількістю різних компаній у комерційних продуктах для лікування амбліопії, в тому числі у дорослих. Серед цих виробників можна зазначити VIVID vision, Nova-Sight, Luminopia, Amblyotech, BINOVISION, BYNOCS та інші.


Висновки

Немає даних першого рівня доказовості, що підтверджують використання бінокулярної терапії в якості заміни існуючого лікування амбліопії (що включає оклюзію та оптичну терапію). Крім того, два великі рандомізовані контрольовані дослідження показали її більш низьку ефективність у порівнянні зі стандартною оклюзійною терапією. На підставі цього літературного огляду, бінокулярна терапія не може бути рекомендована в якості заміни стандартного лікування амбліопії. Проте, необхідні подальші дослідження для визначення потенційних переваг запропонованого бінокулярного лікування в майбутньому.


Це важливе дослідження чітко показує різницю між дихоптичними продуктами, що використовують технологію VR (Віртуальна реальність) і потокове відео, яке здається дуже сучасним і привабливим для непрофесіоналів та клінічно підтверженим методом нейрокорекції зору RevitalVision, який є єдиним FDA approved методом лікування амбліопії у дорослих, а також покращення зору у складних станах, таких як ністагм, пігментна дегенерація сітківки та вороба Штаргардта.

Дихоптична терапія - це бінокулярний метод лікування амбліопії, заснований на уявленні про те, що амбліопія є бінокулярною проблемою, в той час як традиційне лікування ґрунтується на монокулярній візуальній стимуляції, шляхом прикривання домінуючого ока. Дихоптичне тренування засноване на спільному стимулюванні обох очей - висококонтрастній стимуляції амбліопічного ока і низькоконтрастній стимуляції домінуючого. Це робиться за допомогою технології VR (віртуальної реальності) та відеоігор, де домінуюче око розмите та отримує низькоконтрастне зображення або потокове відео.


Прочитати повну версію публікації можна на нашому сайті за посиланням.


Детально дізнатися про технологію Revital Vision для професіонального застосування можна на сторінках нашого сайту. а також ознайомитись з великою кількістью публікацій стосовно цієї технології.


Інформація про Revital Vision, який доречі оновлено і вже є доступним через звичайний web-браузер доступна на порталі для пацієнтів vision-ua.org

203 views0 comments
bottom of page