top of page

Омолодження структур сітківки Nova-Eye 2RT

Updated: Dec 22, 2020

Омолоджуюче лікування сітківки від компанії Nova-Eye 2RT - це інноваційне лазерне лікування, яке може позитивно вплинути на життя мільйонів людей , які страждають від хвороб сітківки.

Nova-Eye 2RT представляє новітні досягнення в лікуванні сітківки. Це нетермічне наносекундне лазерне лікування, яке стимулює природне біологічне загоєння всередині ока для лікування ряду захворювань сітківки. Як відомо, до появи 2RT не існувало лікування на ранніх стадіях ВМД до початку розвинутої стадії захворювання. Але 2RT це можливість сповільнити розвиток ВМД саме на ранній стадії, та зберегти зір пацієнтів на значному функціональному рівні - дослідження та практика показує: чим раніше починається лікування 2RT тим краще отримані результати.

Це безболісне та не пошкоджуєче лікування, що дає надію відновлення зору багатьом пацієнтам у всьому світі вже з 2012 року.

Nova-Eye 2RT має CE mark для лікування вікової дегенерації макули ВМД, а також CE mark + FDA approval для лікування клінічно суттєвого діабетичного набряку макули КСМН - двох найбільш поширених причин погіршення зору і сліпоти у розвинених країнах.

Ellex 2RTтм розроблений для лікування ряду захворювань сітківки, викликаних порушеннями в пігментному епітелії сітківки і мембрані Бруха. Ці структури відповідають за транспортування енергії та видалення відходів у фоторецепторах сітківки. Ellex 2RTтм стимулює біологічний процес загоєння, що призводить до омолодження клітин і покращенню механізмів транспортування.

Лабораторні дослідження проф. John Marshall, PhD, FRCPath, FRCOphth (Hon), в госпіталі St. Thomas, Лондон, Великобританія, демонструють, що Ellex 2RTтм оновлює весь механізм транспортування сітківки і покращує гідропровідність мембрани Бруха.

Цей процес омолодження оберігає або поліпшує функціональний зір і гальмує розвиток захворювання - без супутніх ушкоджень розташованих вище на сітківці фоторецепторів - паличок і колб.

Nova-Eye 2RT генерує ультрашвидкі наносекундні лазерні імпульси, що радикально відрізняє його від застосовуваного в даний момент лазерного лікування.

Для того щоб викликати терапевтичний ефект без постійних супутніх ушкоджень, характерних для традиційного термічного лазерного лікування сітківки, Nova-Eye 2RT використовує унікальну твердотільну наносекундну лазерну технологію, яка доставляє лазерну енергію точно і вибірково в цілі клітинної структури вікового пігментного епітелію сітківки, не викликаючи термічну деструкцію сітківки.

Для кращого розуміння того, чим наносекундна лазерна технологія Ellex 2RTтм відрізняється від застосовуваного в даний момент лазерного лікування сітківки, наведемо такий приклад: якщо наносекундний лазерний імпульс Ellex 2RTтм розмістити на шкалі з відстанню, де один лазерний імпульс буде дорівнювати відрізку в 3 см, то звичайний термічний лазерний імпульс при традиційній фотокоагуляції сітківки буде дорівнює відстані в 1000 км.


Докладніше на сторінках нашого сайту, що присвячені технології Nova-Eye 2RT.

Ознайомтесь з публікаціями Українською та Англійською.


Олексій Сологуб

експерт з клінічного застосування

та бізнес-інтеграції,

керівний проекту TMX academy

232 views0 comments
bottom of page