top of page

Монофокальна ІОЛ що надає проміжний зір: коротко про Eyhance

Updated: Sep 2, 2020

Для тих, хто хоче пригадати ключові тези нашого вебінару про клінічне застосування Tecnis Eyhance, де ми розглядали технологію, клінічні результати та особливості застосування інноваційної монофокальної ІОЛ, яка надає більше проміжного зору без компромісів, ми підготували невеличке саммарі. Повна версія вебинару доступна для зареєстрованих користувачів сайту за посиланням.


Монофокальна Tecnis Eyhance побудована на платформі TECNIS, який має ключові переваги у якості матеріалу та неперевершену, еталонну контрастну чутливість завдяки

  • мінімальній кількості хроматичних аберації з ABBE 55

  • жодних випадків глістенінгу

  • у 10 разів меньше випадків фімозу передньої капсули ніж з AcrySof

  • повністю прозорий гідрофобний акрил з УФ фільтром

Завдяки технологічним особливостям, а саме асферичності вищого порядку (плавна специфічна зміна кривизни поверхні з центру до періферії - без застосування дифракційних кілець), та збереження негативної сферичної аберації -0.27мкм, Eyhance надає покращений проміжний зір, без погіршення зору вдаль.


Ця технологія називається "асферичністю вищого порядку", та не має нічого спільного з додаванням сферичної сили до центру або іншої зони ІОЛ.

Клінічні результати, що отримані як протягом клінічних випробувань, так і у реальній практиці застосування за кордоном та в Україні показують покращення проміжного зору з 0.55 до 0.75 на відстані 1м та з 0.4 до 0.55 на відстані 66см з Eyhance у порівнянні із звичайним монофокальним TECNIS-1. Отже офіційні дані кривої дефокусу:

Проспективні рандомізовані клінічні дослідження з Eyhance та Tecnis-1, публікації у рецензованих виданнях та клінічний досвід, що підтверджують:

  • Покращеня проміжна гострота зору та незалежність від окулярів

  • Немає впливу на гостроту зору вдаль та якість зору в цілому

  • Нема різниці з Tecnis-1

    • Контрастна чутливість

    • Нічний зір: нічні дисфотопсії та гало-ефекти не зареєстровані

    • Стійкість до децентрації та нахилу

    • Критерію вибору пацієнтів

Практичні результати показують навіть кращі ніж заявлено показники:

"Контрастна чутливість при високому та низькому освітленні була в межах норми, та проміжна гострота зору на 1м була на 1.4 рядки, а на 63см на 2.4 рядки вище з Eyhance у порівнянні із звичайним монофокальним Tecnis" каже доктор Bogdan Galan у своєму виступі на WESCRS2020.

Треба зауважити, що Eyhance, навідміну від мультифокальних ІОЛ немає протипоказань до імплантації - Eyhanceможе бути імплантована у будь-якому випадку, коли ви можете імплантувати монофокальну лінзу.


Ви можете надати вашім пацієнтам більше зору на проміжній відстані, що гарантує більшу безпеку та більше задоволення від результатів операції за розумну ціну, та без компромісів нічного зору.

Надширока безпечна посадкова зона у 1.4Д надає більше впевненості у рефракційних результатах.

Включіть Eyhance до вашого переліку рішень відновлення зору, та отримайте значні переваги для себе та ваших пацієнтів!

Олексій Сологуб

експерт з клінічного застосування

та бізнес-інтеграції,

керівник проекту TMX academy

332 views0 comments
bottom of page