top of page

Рефракційна помилка та доступне кожному рішення проблеми.

Updated: Jul 28, 2020

За даними досліджень, в реаліях ЄС* близько 20% пацієнтів потребує корекцію рефракційної помилки після імплантації ІОЛ на більше ніж +/- 0.5 дптр (середє значення з літератури), а для паіцєнтів з короткими або довгими очима цей показник сягає 30-40% (AL меньше 22мм або більше 26мм). У пацієнтів з аксиальною довжиною 20.5мм, ризик мати рефракційний сюрприз більше 1.0дптр сягає 20-30%, що може бути ще більшою проблемою, коли пацієнт потребує мультифокальної ІОЛ.


Отже, принаймні кожен 5й пацієнт в Європі потребує оптичної корекції зору після імплантації ІОЛ. Нагадуємо, що ці дані стосуються більш розвинутого ринку, а в Україні на нашу думку проблема має більшого масштабу, хоча про неї не прийнятно говорити.

Рефракційні помилки ведуть до поганої некорегованої гостроти зору та до погіршення стану задоволення пацієнтів. Ця проблема стає все більше значною, так як очікування пацієнтів до якості зору постійно зростають.

Якщо ваш пацієнт має незадовільну для нього якість зору вдаль, що спричинена рефракційною помилкою, у вас є 4 варіанти дій для вирішення цієї проблеми:


  • підібрати окуляри або контактні лінзи

  • зробити (або направити пацієнта) лазерну докорекцію зору

  • виконати заміну кришталика

  • або розрахувати та імплантувати 1stQ AddOn - спеціальну ІОЛ для імплантації в сулькус, що зможе виправити цю проблему.


AddOn як доступне кожному хірургу рішення проблеми рефракційної помилки:


Робота з AddOn є не складною, і все що потрібно зробити для цього, це

  1. взяти фактичні дані суб'єктивної рефрації та гостроти зору пацієнта

  2. мати стандартний набір біометричних даних (аксіальна довжина, глибина передньої камери, кератометрія)

  3. за можливості бажано, але не обов'язково мати дані про імплантовану ІОЛ

  4. провести розрахунок AddOn в онлайн-калькуляторі, а потім легко перевірити себе за емпіричним правилом: зазвичай сила необхідної AddOn = (суб'єктивна рефракція) * 1.35.

  5. Отримавши розрахунок ви просто замовляєте потрібну AddOn, плануєте та виконуєте імплантацію цієї лінзи.

Імплантація виконується дуже легко, а у разі потреби лінза що має товщину вдвічі меньше ніж звичайна ІОЛ може бути легко експлантована.

Якщо ви раніше не знали про цю технологію, або чули та не знаєте всі деталі, то дізнайтеся більше прочитавши ключові технологічні особливості AddOn.

Що робить AddOn безпечним та ефективним рішенням?

Можна виділити 3 ключові фактори безпечності та ефективності AddOn для практики будь-якого катарактального хірурга.


Безпечна позиція AddOn.


AddOn має опукло-увігнуту оптику що не торкається основної ІОЛ.

Її дизайн та гарантує відсутність контакту між поверхнею основної ІОЛ та AddOn, що виключає можливість опасифікації інтерлетнтикулярного простору.


Ротаційна стабільність AddOn


Ротаційна стабільність, яка особливо важлива для торичної версії AddOn базується на 4х гручких гаптиках, що забезпечують незалежну фіксацію до периметру капсули та повністю виключають можливість ротації.

Гаптичні елеметни повністю відполіровані, для виключення подразнення сулькусу, а оптична частина має квадратний дизайн для виключення захоплення зіницею.


Квадратна оптична частина


Звичайна округла форма лінзи може бути захоплена зіницею під час звуження, але квадратний дизайн оптичної частини 1stQ AddOn виключає цю можливість, та робить її безпечною для будь-якої зіниці вашиї пацієнтів

 

Ідея та реалізація AddOn була створена ще в 1993, а у 2010 було запущено нову генерацію AddOn version 2, яка на сьогодні успішно застосовується у всьому світі для випадків

Ефективність та безпечність 1stQ AddOn підтверджена бататотисячними імплантаціями та забезпечується завдяки 3м ключовим компонентам:

 

Ви можете звернутися за консультаціями у разі складних випадків до наших сертифікованих спеціалістів з клінічного застосування 1stQ AddOn, або просто замовити вашу лінзу у разі потреби.


Перейдіть за посиланням щоб запитати клінічного експерта, або зверніться в Техномедекс Груп для замовлення вашої AddOn.


Зробіть вашого пацієнта задоволеним своїм зором, та додайте собі нові можливості вашої практики та професійного розвитку!


Олексій Сологуб

експерт з клінічного застосування

та бізнес-інтеграції,

керівник проекту TMX academy

 

* Findl, O., JCRS, 2015; Cooke DL, Cooke TL: JCRS 2016; 42(8):1157-1164.

283 views0 comments
bottom of page