top of page

Корекція пресбіопії EDOF Symfony: безперервний зір без адидації

Для тих, хто хоче пригадати ключові тези нашого вебінару про клінічне застосування Tecnis Symfony, де ми розглядали технологію, клінічні результати та особливості застосування інноваційної ІОЛ для корекції пресбіопії, яка не має адидації, натомість має пролонгований фокус з зору вдаль до 45см, та надшвидку нейроадаптацію, ми підготували невеличке саммарі. Повна версія вебинару доступна для зареєстрованих користувачів сайту за посиланням.


Пресбіопічна Tecnis Symfony побудована на платформі TECNIS, яка має ключові переваги у якості матеріалу та неперевершену, еталонну контрастну чутливість завдяки

  • мінімальній кількості хроматичних аберації з ABBE 55

  • жодних випадків глістенінгу

  • у 10 разів меньше випадків фімозу передньої капсули ніж з AcrySof

  • повністю прозорий гідрофобний акрил з УФ фільтром

а додатково, завдяки дифракційній технології що активно зменьшує хроматичні аберації ChmoreAlign, з Symfony хроматичні аберації ока навіть меньші ніж мали пацієнти із здоровим кришталиком.


Технологія EDOF у Symfony, це єдина справжня технологія подовження фокусу на ринку, що використовує дифракційну решітку для значного розширення фокусу з єдиної фокальної точки кришталика

Технологія EDOF має значні відмінності від мультифокальної технології, а саме значно вищій контраст при будь-якому освітленні, надлегку нейроадаптацію (пацієнти одразу бачать добре) та більшу безпеку щодо залишкового астигматизму.

Функціональний ближній зір з Symfony починається з 42см, при розрахунку в еметропію. Якщо застосовувати мікро-моновіжен то можна отримати надзвичано високу гостроту ближнього і дального зору (детальніше про це у доповіді провесора G.Auffarth на OPHTHALMIC HUB 2019 за посиланням)


Важливо відзначити відсутність типової проблеми мультифокальних лінз - немає проміжок поганого зору між фокальними точками. Це дозволяє не пояснювати пацієнту чому "тут бачу добре, а ось тут погано" - на цьому зображенні легко помітити різницю між технологіями:

І остаточна відмінність від традиційних технологій - це надзвичайно висока гострота зору із зору вдаль до приблизно 50см - на диапазоні 150см Symfony має значно вищу гостроту зору ніж будь-яка мультифокальна трифокальна ІОЛ.


Крім того, EDOF Symfony має найвищий показник контрастної чутливості серед усіх пресбіопічних кришталиків на ринку, що досягає 0.4MTF при зіниці 5мм - це показник що дорівнює монофокальному TECNIS та перевищує аналогічні показники будь-яких пресбіопічних кришталиків. Саме цьому Symfony це найкращий вибір для людей які мають високі вимоги до зору при недостатньому освітленні.


Отже корекція пресбіопії з TECNIS Symfony значно розширює коло пацієнтів, яким ви можете запропонувати корекцію пресбіопії: на додаток до звичайних пацієнтів цієї категорії - завдяки неперевершеному контрасту ви можете імплантувати Symfony у випадких амбліопії, макулопатії середнього ступеня, глаукомою та синдромом сухого ока (докладніше у публікації на нашому сайті), та у випадках коли нейроадаптація або нічні дисфотопсії є проблемою, що є значною мірою небажаною для пацієнта.

Гало ефекти та інші нічні дисфотопсії з Symfony спостерігаються значно меньше ніж з мультифокальними трифокальними ІОЛ.

Дізнайтеся більше із нашого вебінару та зі сторінок сайту що допоможуть почати роботу з Symfony, включіть Symfony у вашу клінічну практику та отримайте значні переваги для своєї практики та надайте більше зору вашим пацієнтам.


Олексій Сологуб експерт з клінічного застосування та бізнес-інтеграції, керівник проекту TMX academy

95 views0 comments
bottom of page